Uintitreenin monipuolisuus

Heippa!

Uintia treenataan paljon ihan vain “käymällä uimassa”.  Siinähän ei sinänsä ole mitään väärää, jos siitä nauttii ja tosiaan käy uimassa vain huvin vuoksi. Kuitenkin tähdättäessä kilpailua tai muuta tavoitetta kohti pelkkä 45 minuutin matalatehoinen uinti ja kuulumisten vaihto saunassa ei kehitä. Mikä neuvoksi? Tässä postauksessa vinkkejä uintitreenin monipuolistamiseen.

P6040591.JPG

Välineet

Kuten edellisessä postauksessa todettiin, erilaisilla välineillä saadaan treenistä kertaheitolla monipuolisempi ja tehokkaampi. Kokeile välillä treenata pelkkiä potkuja laudan avulla, tai vastaavasti pelkkiää käsivetoja pullarin avulla. Vaihtelu tekee uinnista myös moninverroin hauskempaa.

IMG_4218.JPG

Uintilajien vaihtelu

Tuleeko aina uitua pelkkää rinta- tai vapaauintia? Samat liikeradat turruttavat sekä kroppaa että mieltä. Kokeile vuorotella uintilajien välillä tai uida pitkän vapaauintimatkan päälle muutama altaanmitta vaikkapa selkäuintia.

Uintimatkojen pilkkominen

Kokeile pilkkoa pitkä uintimatka lyhemmiksi sarjoiksi ja pitää yllä vähän reippaampaa vauhtia. Esimerkiksi kilometrin matkan voisi toteuttaa uimalla 5x200 metriä ja pitää välissä lyhyt tauko. Yleensä uimahallin seinältä löytyy sekuntikello, jonka avulla omaa uintivauhtia on helppo seurata.

IMG_5279.JPG

Kuivatreeni

Kuivaharjoittelun merkitystä uinnissa tulee harvemmin ajatelleeksi. Kuitenkin jo pieni verryttely ja venyttely kuivalla maalla avaa kroppaa niin, että uiminen sujuu huomattavasti helpommin. Tästäkään ei tarvitse tehdä itseään suurempaa asiaa, vaan käsien ja hartioiden pyörittäminen, sekä lapakäännöt jumppakepillä tai pyyhkeellä ajavat asian. Rintauimarin on hyvä avata myös lonkkia. Jos uimahallilla altaan reunalla heiluminen tuntuu höpsöltä, kropan voi pyöritellä auki jo kotona ennen lähtöä.


 

Tsemiä ja monipuolisuutta treeneihin!

 

-Sanna

 

Psst! Ota instassa seurantaan @fitpit365, siellä joka päivä uusi vinkki oman uinnin kehittämiseen ja monipuolistamiseen.