"Mun lapsi ei osaa uida" vol.2

Heippa!

Edellisessä tämän sarjan postauksessa käytiin läpi myyräuinnin perusteet. Tällä kertaa jatketaan uinnin alkeiden opettelulla, mutta käydäänkin läpi askeleet selkäuinnin oppimiseen. Selkäuintia on hyvä osata, koska se on hyvä tapa “levätä” uidessa. Selin kellunnassa ja uidessa pystyy koko ajan hengittämään, jolloin päätä ei tarvitse nostaa ja sen seurauksena tehdä enemmän töitä pinnalla pysymiseksi. Toki aluksi saattaa tuntua hurjalta nojata taaksepäin ja luottaa siihen, että vesi kannattelee, mutta mitä rennommaksi uskaltaa itsensä päästää, sitä helpompaa selin kelluminen ja uiminen on.

1.Korvat veteen.

Selkäuinti ei onnistu ilman korvien laittamista veteen, joten alkuun on hyvä harjoitella korvien kastelemista. Tämän voi toteuttaa “kuuntelemalla vettä” laittamalla yhden korvan kerrallaan veteen. Lapsen korvan lähellä voi kilisyttää esimerkiksi pukukaapin avainta, jolloin vedessä on oikeasti jotain kuunneltavaa. Hauska leikki on myös huutaa vuorotellen yksinkertaisia sanoja veteen ja arvata, mitä toinen huutaa.

2. Uintiasento

Selkäuintiasentoon mentäessä nojataan taaksepäin ja kallistetaan päätä sen verran, että korvat saadaan veteen ja katse kattoon. Ideana päästä pinnansuuntaiseen asentoon, joten hyvä mielikuva on “pullistaa napa pintaan”. Lasta voi auttaa tukemalla häntä niskasta ja selästä. Uintiasennon ja itseluottamuksen löytymiseen voi auttaa lötköpötkö, joka asetetaan selän takaa ja kainaloiden alta.

selkäuinti.jpg

3. Uintiliikkeet

Alkeisselkäuinnissa käsillä ei tarvitse vielä kauhoa, vaan nopeaa etenemistäkin tärkeämpää on löytää luottamus veteen ja ennen kaikkea itseensä. Käsiä voikin pitää kylkien vieressä heilutellen niitä rennosti ja “vilkuttaa varpaille”. Jaloilla tietenkin potkitaan. Potkun tulisi tapahtua veden alla rauhalliseen tahtiin. Jos koukkupolvet meinaavat puskea vedestä ylös uimalaudasta voi olla hyötyä: laudan alareunasta käsillä kiinni, ja lauta jalkojen päälle. Homma skulaa!

VOILÁ! Jos näillä vinkeillä ei selkäuinti ala luonnistua, niin ei sitten millään. Käy ihmeessä kokeilemassa perheen minioneiden kanssa vaikkapa nyt hiihtoloman kunniaksi. Kommentoi ja kerro, miten meni :)

-Sanna


Psst! Tähän sarjaan on tiedossa vielä kolmas osa, jossa käydään läpi muutamia vedessä tehtäviä temppuja ja kehonhallintaa.