Uusi vuosi, uudet lupaukset?

Heippa!

Toivottavasti kaikilla oli ihana joulu ja vuodenvaihde. Näin alkuvuodesta tulee lupailtua kaikenlaisia asioita itselle. Onko teillä tapana tehdä uudenvuodenlupauksia, ja ovatko ne toteutuneet? Itse en ole luvannut itselleni uutenavuotena mitään. Jotenkin tuntuu, että uudenvuodenlupaukset ovat turhia ja tyhjiä. Ennemminkin asetan tavoitteita, mutta miellän sen eri asiaksi kuin lupaukset. Uudenvuodenlupausta aletaan toteuttaa yleensä kertarysäyksellä heti tammikuun alusta, mutta tavoitteita kohti kuljetaan pikkuhiljaa välitavoitteiden kautta.

_C4A2313.jpg

Muutaman lupauksen olen joskus tehnyt, mutta ne eivät syystä tai toisesta ole pitäneet. Lähtökohtaisesti tuntuu jo oudolta luvata jotain hätäisesti keksittyä, kun lupaukset ovat kuitenkin yleensä niin suuria, että niiden mukaan ei kuitenkaan tule elettyä kuin pari viikkoa. Sitten kyllästytään ja yritetään vuoden kuluttua taas uudestaan. Jos on olo, että johonkin asiaan tarvitsee tehdä muutos, miksi odottaa uuteenvuoteen? Milloin vain voi ottaa uuden rutiinin käyttöön ja omaksua sen pikkuhiljaa yritysten ja erhdysten kautta.

Toki, jos lupaus ei ole suuri, sen pitäminen voi olla helpompaa, mutta uudenvuodenlupaukset tuntuvat lähes poikkeuksetta olevan suuria ja elämää mullistavia muutoksia. Lisäksi joskus lupauksia tuntuu olevan monesti useampiakin. Miten on mahdollista omaksua yhdellä kertaa monta uutta juttua?

_C4A2258.jpg

Mitä, jos tänä vuonna lupaus olisikin olla lupaamatta mitään hätiköityä? Kehitä itsellesi rauhassa joku tavoite ja matkan varrelle muutama välitavoite. Uskon, että tämä on parempi tapa saavuttaa päämäärä kuin hätiköity lupaus.

Mitä mieltä te olette uudenvuodenlupauksista? Kommentoi ja kerro, onko sulla tapana luvata jotain, ja saatteko pidettyä lupaukset.

Energiaa kaikkien uuteen vuoteen!

-Sanna

Laura Manninen1 Comment