Joululahjaideoita

Heippa!

Joulu lähestyy ja niin tulee ajankohtaiseksi myös joululahjojen pohtiminen. Mitä antaa lahjaksi, kun kaikilla tuntuu olevan jo kaikkea? Ylimääräinen krääsä tuottaa vain huonon omantunnon ja jää nurkkiin pyörimään. Mikä olisi sellainen lahja, joka on saajansa näköinen, tuottaa iloa ja tulee varmasti käyttöön? Kokosin erilaisia lahjaideoita tähän postaukseen.

Kirjalahja

Kirjoja löytyy montaa sorttia joka lähtöön. On romaaneja, elämäkertoja, tietokirjoja ja vaikka mitä muuta. Itse lämpenen erityisesti urheilijoiden elämäkerrloille ja tässä muutama suositus tältä syksyltä:

DB6F3460-FA83-4217-9F32-CB4B3CF7A7C9.JPG

Jere Nurminen: Kiira - Ehjäksi särkynyt (Otava 2018)

Urheilutoimittaja Jere Nurmisen kirjoittama Kiira Korven kasvutarina paljastaa ulkopuolisen silmään hohdokkaalta vaikuttavan taitoluistelun nurjat puolet. Kirjassa käydään läpi Korven uraa, loppuunpalamista ja siihen vaikuttavia tekijöitä. Uskon, että kirja antaa mietittävää varsinkin nuorille urheilijoille lajissa kuin lajissa.


Kari Hotakainen: Tuntematon Kimi Räikkönen (Siltala 2018)

Tämä kirja sopii myös heille, jotka eivät ole kiinnostuneet moottoriurheilusta, mutta välttämätön hankinta Räikkösen urasta vähääkään utelijaille. Kirja kertoo Kimin tarinan pikkupojasta kaikkien tuntemaksi superstaraksi. Hotakaisen ote kerronnassa on rennon humoristinen, mutta kirjasta löytyy myös vakavempia kohtia, kuten luku, joka kertoo Räikkösen isän äkillisestä kuolemasta.


Maria Veitola: Veitola (Johnny Kniga 2018)

Tämä ei mene urheilukategoriaan (eikä edes tähän syksyyn), mutta on silti mainitsemisen arvoinen. Kirjassa Veitola kertoo elämästään vuosien varrella kirjoittamiensa kolumnien avulla. Kirja on nopealukuinen ja mukaansatempaava. Omalla kohdallani kirja tuli luettua loppuun. Luulen, että kirja tarjoa samaistumispintaa kaikenikäisille. Itse 20-vuotiaana peilaan omaa elämääni parikymppisen Marian meininkiin, mutta toisaalta uskon, että vanhempi lukija samaistuu Veitolan kasvutarinaan yhtä lailla.

_C4A8075 Pienennetty_preview.jpeg

Lahjakortti

Tämä lahja ei taatusti mene hukkaan ja taatusti sopii saajallensa. Esimerkiksi kevään uintikurssit ovat juuri tulleet myyntiin ja joukossa on uusia kursseja uusissa halleissa. Uimataito on valtavan tärkeä taito, varsinkin Suomessa. Mikä olisikaan siis parempi joululahja, kuin hauskanpito ja uuden oppiminen?

FS11L_SEA_WOLF_L1.jpg

Uintivarusteet

Vähän edelliseen liittyen: jos uimataito tai paikka uintikurssille on jo hankittu, uudet uimalasit tai uimapuku motivoi varmasti lähtemään hallille tai avantoon! Uintikauppa.com uimapukuvalikoima on juuri täydentynyt uusilla ihanuuksilla, joista jokaiselle löytyy varmasti jotain. Blogin lukijat saavat tilauksestaan -10% alennuksen koodilla FITPITBLOGI (voimassa 13.12 asti). Tarjous koskee myös jo alennuksessa olevia tuotteita.

Millä tavalla sä aiot ilahduttaa sun läheisiä tänä jouluna?

Ihanaa joulunodotusta!

-Sanna