Vierailevina kirjoittajina kilpauimarit Vilma ja Agneta

Kaksi 15-vuotiasta tyttöä jakoivat meille ajatuksensa kilpauinnista! Kiitos Agnetalle ja Vilmalle, että kerroitte omasta harrastuksesta. Agneta ja Vilma taitaa treenata 7-8 treeniä viikkoon, joten osaavat tehdä paljon töitä altaassa ja altaan ulkopuolella. Uinnissa treenimäärät nousevat todella korkeiksi nopeasti, mutta itseäni kurinalainen treenaaminen on ainakin kasvattanut. Nuorena opin jo tekemään kovasti töitä haluamansa eteen, en vaihtaisi noista kilpauintiajoista päivääkään pois! Noniin Vilma ja Agneta: 

Kilpauinti harrastuksena

Hei täällä kirjoittaa kaksi 15-vuotiasta kilpauintia harrastavaa tyttöä, jotka ovat hyvin motivoituneita kilpauintiin. Olemme harrastaneet uintia ihan vauvauinneista lähtien, mutta kilpauintia vasta ala-aste ikäisestä eli noin 4-7 vuotta. Olemme nyt 15 vuotiaita nuoria uimareita ja olemme oppineet paljon kilpauinnista, mutta meillä on vielä paljon opittavaa, koska olympia uimareillakin on parannettavaa uinnissa ja niin on meilläkin.

Kilpauinti harrastuksena on mielenkiintoista, koska se treenaaminen sisältää monia erilaisia asioita kuten juoksua, kuntosalia, lihaskuntoa, venyttelyä sekä tietenkin eniten uinti treenejä altaassa. Kilpauintia harjoitellaan ryhmässä, mutta se on yksilölaji. Uinti sopii monille eri ikäryhmille, niin vauvoille kuin iäkkäillekin ihmisille. Kilpauinti vaatii hyvää motivaatiota ihmisille, koska siihen kuluu aikaa ja se vaatii hermoja.

Kilpauinnissa on sprinttereitä ja matkureita. Sprintterit uivat lyhyitä matkoja eli sadasta metristä alaspäin ja matkurit uivat kahdestasadasta metristä ylöspäin. Kilpauinnissa jokaisella on oma päälajinsa eli perhonen-, selkä-, rinta- tai vapaauinti. Päälajeja on usein yksi tai maksimissaan kaksi. Kisoissa meille isoin tavoite on parantaa omaa aikaansa. Uinnissa tavoitellaan aikarajoja isoihin kisoihin, joita pienemmissä kisoissa yritetään tavoitella. Aloitteleville uimareille kauden pääkilpailut ovat Rollot, yläaste ikäisten pääkilpailut ovat ikäkausimestaruuskilpailut, lukiossa kisataan nuorten suomenmestaruuskisoissa ja aikuisena on SM-kilpailut. Jos haluaa kisata niin pitää olla uintiseurassa ja pitää olla uintilisenssi.

Mitä vanhemmaksi tulee sitä itsenäisemmäksi pitää tulla ja sitä kautta oppia tekemään sitä mikä kehittää itseään. Kilpauinti on hyvin koukuttavaa. Uinti on kalliin puoleinen harrastus, koska siihen sisältyy kaikki seura- ja kisamaksut (hotellit ja matkat), sekä siihen sisältyy kaikki varusteet esimerkiksi räpylät, snokkeli ja lättärit, kisauikkarit. 

Noni me ahkerat tytsyt lähetää nyt bodaa salille nii lähtekää teki reenaamaan. 

 

-Vilma&Agneta-

 

Vilma ja Agneta altaassa: 

uima_63.JPG
uima_36.JPG
uima_1.JPG