Uusi ja erilainen prokkis

Moi! Hiukan hiljainen blogi ollut nyt muutaman viikon. Johtuu ihan tästä härdellistä minkä syyskuu toi mukanaan, töiden ja elämäntapa remontin myötä. Nyt on hetki aikaa istu alas ja antaa ajatuksen virrata. Oon halunnu jakaa teille tälläsen mageen jutun mitä pääsen tekemään. 

Oltiin tossa elokuun loppupuolella Helsinki City Triathlonilla tsekkaamassa minkälainen tapahtuma tämä on ja levitettiin hyvää uintisanomaa. Aurinko paistoi, jengillä oli hyvä mieli ja kisat oli järjestetty ihan super hyvin! Oli päivänä tays kymppi! Monen kanssa ehdin sanoja vaihtamaan kisan jälkeen ja todella moni sanoi uinnin olevan se kaikkein haastavin osuus.

Mutta joo diipadaapa, itse asiaan. Helsinki City Triathlonilla FitPit arpoi osallistuneiden kesken yhden voittajan, joka sai itselleen vuodeksi henkilökohtaisen koutsin altaan reunalle. Pakettiin sisältyy kerran kuukaudessa treffit uintivalmentajan kanssa, viikottainen treeniohjelma, uimahallimaksut sekä tapaamisen supervalmentaja Tonyn kanssa, jonka kanssa pääsee miettimään miten treenata ensi kesän triathloneja ajatellen. Pääsin tossa viikko takaperin altaaseen voittajan kanssa ensi kertaa. Tuuli on kokeillut triathlonia ja olympiamatkakin on testattu, super kivan oloisen ihmisen kanssa pääsen tekemään töitä! Pieni jutustelu hetki ennen allasta ja sain kuulla, että on ihan itse opiskellut vaparin! 

Tunnin työstäminen altaassa: ensin tekniikkaa siihen perään tiukka nopeus setti ja saatiin tyttö altaassa hapoille! Rakennettiin tunti siten, että Tuuli sai paljon työkaluja, jolla lähteä rakentamaan fiksu kuukausi uima-altaassa ennen meidän seuraavaa tapaamista. Tuuli sai viikottaiset treeniohjelmat messiin ja toivottavasti ison motivaatio ruiskeen! 

Ensimmäisellä kerralla Tuuli kauhoi 25m vapareita 23sekuntiin. Finsta tulee siis n. 50 sekuntiin jos yksi tiukka vedettäisiin. Tästä on hyvä lähteä liikkeelle, katsotaan mitä saadaan aikaan. Katsotaan kuinka nopeasti saadaan sieltä sekunteja alas ja tavoitteet ovat kuitenkin pidemmissä matkoissa kuin 50-metrillä. 

Tässä esimerkki yhdestä monista nopeussarjoista joita Tuuli tälläkin hetkellä varmaan kauhoo:

 

6*25m aina puoleen väliin allasta potkuja ja loppu uintia, KOVAA tauko 20sek
50m verryttely
8*25m vapaauintia KOVAA, tauko 20 sek
50m verryttely

Aika kevyet kovat sarjat tällä hetkellä, onnistuisko sulta?

Aina kun johonkin sitoutuu vähän pidemmäksi ajanjaksoksi niin se lopputulos on aina kymmenen kertaa antosampi! Odotan tosi tosi paljon sitä hetkeä jo nyt, kun Tuuli ensi kesänä hyppää triathlonille ja nähdään tulokset. Sormet ristissä, että kaikki pysyy terveenä ja treenaaminen sujuu! Pidän täällä ajantasalla miten Tuulin treenit sujuu! Mutta eipä mulla tän kummosempaa tällä kertaa! Triathlon kesää 2016 odotellessa!

Helsinki City Triathlon 2015

Helsinki City Triathlon 2015

 

PS. Mut tulaan näkemään Kuusijärven triathlonilla vetämässä mun ensimmäinen triathloni. Julkinen lupaus on nyt tehty!